قدردانی زنجانی ها از شاگرد امام خمینی (ره)/ آیت الله یکتایی مبارز دوران انقلاب
به پاس 25 سال خدمت در استان زنجان، از خدمات آیت الله یکتایی به عنوان شاگرد امام خمینی (ره) در زنجان تجلیل می شود.
به گزارش موج رسا; حوزه علمیه استان زنجان با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هر سال مراسم نکو داشت اساتید را به نام یکی از اساتید برجسته استان برگزار می کند.
امسال برای چهارمین سال متوالی مراسم، نکوداشت استاد اخلاق آیت الله هیبت الله یکتایی برگزار می شود،آیت الله یکتایی از شاگردان حضرت امام خمینی (ره) بوده اند و در دوران انقلاب نیز در شهر مراغه به فعالیت های انقلابی پرداخته و همواره یار و یاور امام(ره) و مقام معظم رهبری بوده اند.
آیت الله یکتایی حدود 25سال نیز در شهر زنجان به تربیت نفوس و شاگردان پرداخته و در حال حاضر شاگردان ایشان در سمت های کشوری و به عنوان اساتید حوزه های علمیه مشغول فعالیت هستند.
همایش تجلیل از مقام آیت الله یکتایی در زنجان برگزار می شود و قرار است آثار ارسالی از سوی شاگردان و طلاب حوزه های علمیه زنجان به این همایش ارسال شود.
*آیت الله یکتایی اسوه تقوا
آیت الله یکتایی در سال 1302 هجری شمسی در روستای کرین از توابع شهرستان خلخال در یک خانواده روحانی دیده به جهان گشود، والد بزرگوار وی آیت الله حاج شیخ عبدالخالق یکتایی، عالمی متعهد، زاهدی متعبد، اسوه تقوا و فضیلت بود.
ایشان تحصیلاتش را در حوزه علمیه زنجان آغاز کرده و از محضر علما وبزرگان به خصوص آیتالله آخوند ملاقربانعلی، آیت الله شیخ فیاض الدین، آیت الله میرزا عبدالرحیم فقاهتی، بهرههای فراوان برده و به مدارج عالیه علم و تقوا نائل شد.
آیتالله یکتایی در پرهیزکاری و احتیاط از شبهات حتی از صرف وجوه شرعیه و بیاعتنایی به دنیا و اشتغال به عبادات و ادعیه و قرآن کم نظیر بود و با زندگی ساده و محقر پیوسته در تبیین معارف اسلام و مذهب اهل بیت عصمت(ع) و ترویج احکام شریعت و تبلیغ بر علیه حکام جور و انحرافات نظام منحوس سلطنتی زمان خود به نحو احسن انجام وظیفه کرده و در تعلیم و تربیت مومنین قولا و عملا فعالیت میکرد.
این عالم ربانی که امین و نماینده بسیاری از مراجع بزرگ تقلید قم، نجف و مشهد بود قبل و بعد از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، چون پدری دلسوز و مهربان، نیروهای انقلابی و دلسوزان به دین مبین اسلام را هدایت و راهنمایی میکرد و شمع وجود وی چراغ روشنی بخشی برای تبیین خط انقلاب و امام بود، تا اینکه بعد از پیروزی انقلاب و در تاریخ 27 محرم 1400 هجری قمری از سوی امام خمینی(ره) به امامت جمعه خلخال منصوب شد که در مجلس خبرگان اول نیز از سوی مردم مسلمان آذربایجان شرقی به نمایندگی انتخاب شدند.
*حضور در جبهه حق علیه باطل
در طول هشت سال دفاع مقدس نیز ضمن عزیمت به مناطق مختلف جبهههای نبرد حق علیه باطل سبب تشویق وتقویت روحی رزمندگان میشدند، در پشت جبهه نیز باتمام وجود علاوه بر یاری و دفاع از رزمندگان اسلام ،در اعزام نیرو به جبههها نقش بسیار موثر و تعیین کنندهای داشتند.
این عالم مبارز در تقویت از نهادهای انقلابی از جمله سپاه پاسداران، بسیج، جهادسازندگی، کمیته امداد امام خمینی، بنیاد شهید، سازمان تبلیغات اسلامی، بنیاد مسکن بسیار کوشا بوده است.
ایشان پس از مهاجرت به زنجان ، مدتی نیز در زنجان به تدریس پرداخته و طالبان علم را مستفیض می فرمودند تا اینکه در سن 93 سالگی در زنجان دار فانی را وداع گفت.
"ابراهیم قاسمی"، معاون فرهنگی و قرآنی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان در خصوص برگزاری همایش تجلیل از مقام آیت الله یکتایی اظهار داشت: از همه افرادی که با ایشان ارتباط داشته اند درخواست می شود مقالات، دلنوشته و اشعار خود در مورد این عالم ربانی را تا پایان بهمن ماه به این معاونت ارسال کنند تا در قالب کتابی منتشر شود.
وی هدف اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان از برگزاری مراسم نکوداشت برای مخافر استان را تجلیل از آنان در زمان حیاتشان عنوان کرد و گفت: قرار بود این مراسم نکوداشت نیز در زمان حیات آیتالله یکتایی برگزار شود که متاسفانه اخیرا ایشان دار فانی را وداع گفت.
این مسئول خاطرنشان کرد: تا کنون مراسم نکوداشت برای آیت الله محمدتقی خاتمی، آیت الله ابوالفضل سلیمی و آیت الله شیخ ابراهیم محمدی اصل و حجت الاسلام شیخ توکل بیات از سوی این اداره برگزار شده است.
معاون فرهنگی و قرآنی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان با بیان اینکه کتاب "عقل سلیم" برای مراسم نکوداشت آیت الله ابوالفضل سلیمی در سال ٩٤ چاپ شد، افزود: "مردی از تبار علم و عمل" برای مراسم نکوداشت آیت الله محمدتقی خاتمی نیز چاپ شده است.
قاسمی بیان داشت: "آموزگار ماندگار" برای مراسم نکوداشت آیت الله شیخ ابراهیم محمدی اصل در سال ٩٤ چاپ شده است.
آیتالله یکتایی یکی از روحانیون بنام کشور بوده و نقش بارزی در شکلگیری انقلاب اسلامی در خلخال داشته است. وی اصالتاً اهل خلخال بوده و سالها امام جمعه این شهر بودند، در ایام پیش از انقلاب، به اغلب تبعیدیهای رژیم شاه در این شهر کمک کرده و بعد از انقلاب نیز عضو مجلس خبرگان رهبری شدند.
وی در سال ١٣٠٢ هجری شمسی در روستای کرین از توابع شهرستان خلخال در یک خانواده روحانی دیده به جهان گشود. والد بزرگوار وی آیت الله حاج شیخ عبدالخالق یکتایی، عالمی متعهد، زاهدی متعبد، اسوه تقوا و فضیلت بود. تحصیلاتش را در حوزه علمیه زنجان شروع کرده و از محضر علما و بزرگان به خصوص آیت الله آخوند ملاقربانعلی، آیت الله شیخ فیاض الدین و آیت الله میرزا عبدالرحیم فقاهتی، بهرههای فراوان برد.
آیتالله یکتایی با تحصیل در حوزههای علمیه زنجان و قم و بهرهمندی از علم و تقوای حضرات آیت الله بهجت، آیت الله بروجردی، آیت الله امام خمینی(ره)، آیت الله مرعشی نجفی، آیت الله گلپایگانی، آیت الله کوه کمری و آیت الله خوانساری به درجه اجتهاد رسید.
وی موسس حوزه علمیه خلخال بوده و چند سال بعد از پیروزی انقلاب وارد شهر زنجان شده و سالها در این شهر سکونت داشتند و در حوزه علمیه زنجان به تدریس پرداختند.//ن
انتهای خبر/